Боян Чуков За мокрите сънища наречени член 5!Често превъзбудени фенове на

...
Боян Чуков За мокрите сънища наречени член 5!Често превъзбудени фенове на
Коментари Харесай

Боян Чуков: Пряк сблъсък на Пентагона срещу Кремъл ще доведе до обезоръжаване на US army

Боян Чуков

 

За мокрите сънища наречени член 5!

Често превъзбудени почитатели на НАТО попаднали пред обектива на телевизионна камера стартират да размахват вълшебната пръчица, подарък от Северноатлантическия съюз на страните – членки, а точно член 5-и. При това без да са вникнали съществено в текста. Езикът на член 5 е ноншалантен и очебийно доброволен.

 

Той вдъхва благоговение на доктрина, само че е неправилен и неупотребим на процедура. Развитието на въоръжения спор в Украйна сподели, че американците са напористи досега, в който не се покаже на хоризонта съветската нуклеарна дубинка. Тогава дават внезапно ход обратно и избутват на предна линия омаяните от член 5 шумни „ стратегически съдружници “ от вида на прибалтийците. И дотук!

 

Сега американците желаят да провеждат морска обсада на ексклава Калининград. За тази цел подбутват своите северноевропейски проксита да се пречкат със своите кораби на руснаците. Даже НАТО провежда морски учения в Балтийско море, с цел да плаши Кремъл. Прокситата подскачат и се зъбят на руснаците подкрепени на първо място от английската марина.

 

Но в случай че Кремъл реши да направи мини Regime Change (смяна на режима) в Прибалтика или да си пробие сухопътен кулоар към Калининград, то на дневен ред ще излезе въпросът: Ще бъде ли задействан действително член 5? Самата дефиниция на член 5 разрешава на станите – членки на НАТО, да оказват помощ на своя закъсал съююзник... КАКТО СИ ИСКАТ И АКО ПОИСКАТ. По-ясно казано, могат да се включат с военна помощ изразяваща се в партиди партенки, ушанки, боти и полеви бани.

 

Освен американците никой в НАТО не може да си играе на същинска война с руснаците. Никой не може да избави балтийските страни, камо ли да избави Украйна. Сега, когато американската стопанска система дръпна напред, не е най-подходящият миг да се влиза в директен конфликт сред Пентагона и придобилата военен опит съветска войска. Не става. Пасиансът обезпечено няма да излезе.

 

Поляците явно се навоюваха със своите псевдодоброволци и запасняци в Украйна. Понесоха доста жертви и изгубиха много бойна техника. Ако Полша се намеси публично, то автоматизирано хората на Батька ще се включат в сраженията. А те са подготвени от дълго време. На поляците ще им би трябвало доста време да премислят обстановката, в която те сами се сложиха. Румънците също започнаха да се ослушват. Кои ще се борят против руснаците? Италианците? Французите? Холандците? Испанците? Португалците? Германците? Всички те нямат порядъчен ВПК, а и техните оредели армии от дълго време нямат никакъв действителен военен опит. Мотаенето им в Ирак и Афганистан не се брои. Операциите в тези две страни бяха полицейски. А това е друга опера. Нашите военни се специализираха в даването на полеви бани. Ако се наложи по член 5, можем да повторим въпросната гимнастика. Имаме „ военен “ опит. Британците? Те от край време не си падат по същинските военни сражения. Участват алегорично и с наемници. Както по време на сраженията за Малвинските острови против Аржентина. Тогава употребиха латиноамерикански наемници да се борят за английската корона.

 

Днес английската войска е на първо място символика. МИ-6 и МИ-5 са отлични принадлежности за подмолни борби, само че не могат да обезвреждат нито един изстрелян хиперзвуков съветски „ Кинжал “. Турците? Те си намигат с британците и се подритват с американците. Ердоган е умел състезател и няма да даде турския войник за курбан. Турция няма да се набута да получи пестник по член 5.

 

Другите играчи от всесилния блок на НАТО са герои от миманса. Финландците и шведите като нищо ще смъкват днешните си държавни управления и ще предпочетат относителния неутралитет.


Един директен конфликт на Пентагона против Кремъл, дори и единствено за няколко месеца автоматизирано ще докара до обезоръжаване на US army, която не е в най-хубавата си форма.

 

„ Комбинираната военна мощност “ на НАТО против руснаците ще докара до загуба на Западна и Източна Азия, над които с цялостна мощност ще полети китайския Дракон. А какво ще стане с проектите за войни против Иран и Китай? Ще останат за дълго време единствено в теоретичните разработки на щатските „ заводи за мисли “ и „ мозъчни тръстове “.

 

Тези дни военният министър Лойд Остин заплаши американските сенатори и конгресмени, че ще изпрати техните „ чичовци, братовчеди и синове “ да се бият против руснаците в Украйна.

 

Американските „ доброволци “ от началото на войната като видяха защо става дума се прибраха тихичко и бързо в Съединени американски щати. Но много от тях останаха вечно в Незалежната по понятни за всички аргументи. Подобна орис имаха и бойците докарани от Наполеон и Хитлер да се борят по същите географски ширини.


P.S. Член 5 от Вашингтонския контракт е основополагащ и гласи: „ Страните се съгласяват, че въоръжено нахлуване против една или повече от тях в Европа или Северна Америка ще се преглежда като нахлуване против всички тях и всяка страна се съгласява, че при такова нахлуване, в силата на правото за самостоятелна или групова самоотбрана, прието от член 51 на Устава на Организация на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или нападнатите страни, предприемайки незабавни дейности, каквито счита за нужни, самостоятелно или взаимно с други страни, в това число потреблението на въоръжени сили, за възобновяване и поддържане на северноатлантическата област “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР